Почетна > Свет
Свет

У Латинској Америци одржани птотести жена против насиља

Широм Латинске Америке, жене су изашле на улице да би на протестним маршевима обележиле Међународни дан борбе против насиља над женама, захтевајући веће ангажовање власти у вези са тим питањем, објавио је данас Ројтерс.
Фото: Танјуг/AP/Aurea Del Rosario

У Мексико Ситију, феминистичка удружења јуче су организовала протестни марш у центру града, а стотине полицајаца су били распоређени у опреми за разбијање демонстрација.

Градоначелница Мексико Ситија Клаудија Шејнбаум, која се нада да ће постати прва жена председница Мексика 2024. године, раније ове седмице позвала је на мирне протесте.

Фото: Танјуг/AP/Aurea Del Rosario

Жртве силовања и мајке убијених жена и девојчица широм Мексика захтевале су на протесту окончање родног насиља и кривичне истраге поводом насиља нас женама.

Фото: Танјуг/AP/Ginnette Riquelme)

Према подацима мексичке владе, око 20 жена убијено је у тој земљи сваког дана, а само неколико случајева резултирало је казнама починилаца.

Према најновијем извештају Уједињених нација, у Хондурасу је највећа стопа убистава жена у региону, а следе Доминиканска Република, Ел Салвадор, Боливија и Бразил, пренела је британска агенција.

London: Rusija skida nuklearne bojeve glave i gađa Ukrajinu

Преузмите андроид апликацију.