Почетна > Свет
Свет

У Конгресу постигнут договор за привремено финансирање владе САД

Демократски и републикански лидери у америчком Конгресу постигли су договор о финансирању 12 федералних програма у текућој фискалној години, чиме ће се спречити делимично обустављање рада федералне владе САД, до чега би дошло у суботу, преноси Глас Америке.
конгресу
Фото: Танјуг/AP/J. Scott Applewhite

Договор који су одобрили Представнички дом и лидери Сената треба да се изгласа као закон о привременом финансирању, како би влада одржала нормално функционисање до нових рокова 8. и 22. марта, што даје представницима у Конгресу додатно време да расправљају о целогодишњем буџету.

„О привременој мери ће гласати Представнички дом и Сенат ове недеље“, наводи се у заједничкој изјави председника Представничког дома Мајка Џонсона, лидера већине у Сенату Чака Шумера, лидера републиканаца у Сенату Мича Меконела и лидера демократа у Представничком дому Хакима Џефриса.

Републикански конгресмен Кевин Херн рекао је да ће предлог закона о привременом финансирању – четврти у фискалној години која је почела 1. октобра 2023 – бити стављен данас на гласање у Представничком дому.

Ако не буде усвојен, федерална влада САД би у суботу делимично морала да обустави рад.

Лидери обе странке сада прикупљају подршку за овај привремени закон у својим редовима, наводи Глас Америке.

Bela kuća zabranila prenos američkih podataka u Kinu

Преузмите андроид апликацију.