Почетна > Живот и стил
Живот и стил

У којој држави су становници најарогантнији према туристима?

Сазнајте која је земља на врху листе најнељубазнијих туристичких дестинација?
Фото: Unsplash/Mika Baumeister
Грчка: Медитерански менталитет који не лежи свакоме

На неславном попису нашли су се веровали или не, чак и они од којих се то најмање очекује – Грци који туристима нуде толико тога, од предивних споменика, богате историје, укусне хране, рајских плажа…

Међутим, с обзиром на то да Грчку годишње посети чак 30 милиона туриста, можемо претпоставити да је многима од њих гостију преко главе.

С друге стране, симпатизери веселих Грка кажу да је вероватно реч о неразумевању потреба Грка да се прича гласно, маше рукама и залази у туђи интимни простор, па то одаје дојам непристојности.

Русија: Хладни и оштри – или само искрени?

Руски менталитет прилично је различит од западњачког, што се види и у услужним делатностима. Док Западњаци услужују клијенте с осмехом на лицу и чак помало лажним љубазним питањима, Руси се не смеју ако то не мисле и често су врло штури и директни.

Нису склони да „украшавају“ критику само да би звучала пристојније.

Немачка: „Мисле да су бољи од осталих!“

Многи туристи замерају Немцима да се неретко постављају као да су изнад осталих. Као и за Русе, многи ће за становнике Немачке рећи да су хладни, укочени и непријатељски настројени, док ће други рећи како је само потребно мало више времена да се с њима успостави интимнији однос и право, истинско пријатељство.

Велика Британија: Британци гласали сами за себе на попису најнељубазнијих домаћина

Чини се да су Британци одлучили да прихвате критику која им се често упућује. Стога не чуди да су гласови поклоњени Великој Британији као најнељубазнијој туристичкој дестинацији увелико стигли од самих Британаца. Остаје утеха да, чак и кад су Британци безобразни према вама, то изведу на свој духовит начин па се барем добро забавите.

Француска: Бахатост која је досегла легендаран статус и однела победу

На првом месту нашли су се Французи. Њихова бахатост према туристима и превртање очима на сваки покушај комуникације на француском постали су већ легендарни, па се многи питају колико је стварна та репутација, а колико је ствар предрасуда.

Како год било, њихова репутација постала је славна и видљива у филмовима, песмама, на друштвеним мрежама…

Ovo je nebeski vodič za ljubavnu sreću

Преузмите андроид апликацију.