Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

У Клису уложено преко 3 милијарде динара, а улагања тек следе – кеј код канала ДТД, нови километри канализације и асфалта (ФОТО/ВИДЕО)

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић обишао је данас радове на асфалтирању Змајевачког пута на Клиси и истакао да је до сада у то насеље уложено преко три милијарде динара.

„Ми смо ове године урадили већ осам улица на Клиси, сада су се радници вратили и настављамо даље са радом. Асфалтиране су 4 улице до сада, сад асфалтирамо и пету. Преостаје нам да асфалтирамо 9 улица и након тога 22 улице у насељу Клиса за 80 милиона динара ће бити асфалтирано и имамо потпуно асфалтирано насеље. Сећамо се пре пар година да велики део Клисе није имао асфалтиран пут“, рекао је градоначелник говорећи о радовима које врши ЈКП „Пут“.

Он је истакао и да ће до краја године почети изградња додатних километара канализације за ово подручје града.

„У оквиру друге фазе пројекта „Чиста Србије“ које спроводи Република Србија Град Нови Сад је добио средства да за Горње ливаде крене у поступак изградње канализације. Од 18 километара колико треба да се гради канализационе мреже у делу Клисе и Горњих ливада, радићемо мало више од 5 километара. Радови би требало да крену крајем ове године и то мислим да је важно за грађане Горњих ливада који су у више наврата питали, писали, апеловали и то је доказ да гледамо да што пре и брже гледамо да им донесемо канализациону мрежу“, рекао је Ђурић.

Он је подсетио да је у овом насељеу у току реконструкција вртића „Чаробни брег“, што је инвестиција вредна 119 милиона динара.

„Ту треба да иде 120 малишана, односно да се врате назад и настављамо даље да се трудимо да укинемо листу чекања деце у државном забавишту“, истакао је градоначелник.

Фото: Градске инфо
Најавио је и изградњу пешачког кеја са обе стране канала ДТД.

„Инвестиција која ће се тицати и Клисе, Видовданског насеља, Слане баре и Салајке је да ћемо са обе стране канала, и оне код Бига и ове са стране Клисе, Слане баре и Видовданског, гледати да урадимо пешачки кеј и нека игралишта и урбане мобилијаре за децу. То је инвестиција која нас очекује у наредној години“, рекао је Ђурић.

Уз то је најавио да Нови Сад у наредном периоду, између осталог, очекује и асфалтирање Темеринског и Руменачког пута.

Говорећи о Клиси и насељима са друге стране канала ДТД, градоначелник каже да ће Град наставити са улагањима.

„Ја ћу даље наставити да разговарам са грађанима,  да видим са њима шта још можемо да урадимо, шта још можемо да помогнемо, да ово насеље које се шири великом брзином заокружимо да имају и асфалт и канализацију и све оно што им фали и недостаје“, закључио је градоначелник Милан Ђурић.

Председник Месне заједнице Клиса Хемон Драган искористио је прилику да се захвали градоначелнику у име грађана са Клисе.

Градоначелник је потом посетио четворочлану породицу Јовићевић, а након тога ће у просторијама Месне заједнице Клиса разговарати са грађанима.

Фото: Градске инфо

Muzikom iz omiljenih filmova, vrhunskom rasvetom i nesvakidašnjom lokacijom otvoren ovogodišnji Kaleidoskop (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.