Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Каменички парк спремно дочекује Новосађане за 1. мај

Каменички парк, омиљено излетиште Новосађана спреман је за Првомајски уранак. Радници новосадског „Градског зеленила“ припремили су парк за традиционални боравак грађана у природи за 1. мај.
Фото: Градске инфо

Покошена је трава, обезбеђено је и уређено тридесетак ложишта за потпалу ватре и припрему хране, довољан број обруча за одлагање смећа поред постојећих канти у парку, као и цистерна с пијаћом водом.

„За све Новосађане који Првомајске празнике желе да прославе боравком у природи обезбеђени су сви услови за несметан боравак и уживање. Каменички парк је омиљена оаза грађана Новог Сада, а посебно приликом прославе 1. маја. Да бисмо сачували овај парковски бисер, ова зелена плућа града, молимо грађане да уз уживање и одмор посвете пажњу и очувању зелених површина у парку“, рекла је Јелена Прица испред овог предузећа.

У Каменичком парку је иначе могуће ватру за припрему хране ложити само у уређеним ложиштима, а додатно се апелује на грађане да не паркирају своја возила на зеленим површинама и да се потруде да смеће одлажу у припремљене обруче.

Будући да је прослава 1. маја јединствена прилика да будемо у што дужем контакту са природом, можда је шетња до Каменичког парка најбољи начин да обележимо овај празник, предлажу из Градског зеленила.

Каменички парк има 33 хектара, а у претходном периоду Градско зеленило је уз подршку града Новог Сада инвестирало 140.505.457,70 динара у реконструкцију парка, те се очекује да овог пролећа буде још лепши и доступнији посетиоцима.

Prvi maj proslavljamo praznično i neradno (VIDEO/ANKETA)

 

Преузмите андроид апликацију.