Почетна > Србија
Србија

У Хртковцима обележено 30 година од егзодуса Срба из Хрватске и БиХ

Полагањем венаца на спомен обележју на Дому културе у Хртковцима, обележено је 30 година од егзодуса Срба из Хрватске и Босне и Херцеговине у рату деведесетих.
Фото: Pixabay/Ri_Ya

После црквеног парастоса, на спомен плочу венце су положили начелник општинске управе Општине Рума Душан Љубишић, председник СО Рума Стеван Ковачевић, и представници месне заједнице и борачке организације Општине Рума.

Тридесет година је прошло од када су Срби из Лике, Далмације и Славоније потражили дом и склониште у Сремском селу Хртковци.

Сведочења оних који су дошли и њихових породица не дозвољавају да се злочини забораве.

Тридесет година је прошло од када су Срби из Лике, Далмације и Славоније потражили дом и склониште у Сремском селу Хртковци.

На спомен плочу венце су положили начелник општинске управе Општине Рума Душан Љубишић, председник СО Рума Стеван Ковачевић, и представници месне заједнице и борачке организације Општине Рума. Култура сећања не дозвољава нам да заборавимо, истакли су присутни.

После црквеног парастоса и полагања венаца, биће уприличен пригодан културно уметнички програмхртковачког културно уметничког друштва “ Десанка Максимовић“.

Градоначелник позвао суграђане на обележавање 27 година од операције Олуја (ВИДЕО)

Преузмите андроид апликацију.