Почетна > Свет
Свет

У гранатирању Николајева погинуо украјински „краљ жита”

Mихаил Подољак рекао је да верује да је Русија намерно гађала бизнисмена. Он је рекао да је једна од ракета погодила бизнисменову спаваћу собу чиме се „не остављају сумње” да је била навођена.
Фото: Twitter/KyivIndependent

Један од најбогатијих украјинских бизнисмена Алексиј Вадатурски и његова супруга Раиса погинули су пошто је пројектил погодио њихову кућу током гранатирања Николајева. Вадатурски је је био власник Нибулона, компаније која се бави извозом житарица, а украјински председник Володимир Зеленски описао је његову смрт као велики губитак.

Градоначелник Николајева Олександар Сенкевич рекао је да је последње гранатирање вероватно било најтеже руско бомбардовање града до сада. Оштећени су хотел, спортски комплекс, две школе и куће.

„Ово је херојски град. Сваког дана губи своје становнике, војнике. А данас, наш град изгубио је свог хероја”, овим речима је гувернер Николајева Виталиј Ким објавио информацију да је ноћас приликом руског гранатирања страдао Вадатурски.

Лидер региона Виталиј Ким рекао је да је Вадатурсков „допринос развоју пољопривреде и бродоградње и развоју региона непроцењив”. Нибулон, чије је седиште у Николајеву, специјализован је за производњу и извоз пшенице, јечма и кукуруза и има сопствену флоту и бродоградилиште, пише Танјуг, а пре годину дана нето вредност Вадатурског процењена је на више од 400 милона долара. Он је био и добитник награде „Херој Украјине”.

У међувремену, саветник канцеларије председника Зеленског Михаил Подољак рекао је да верује да је Русија намерно гађала бизнисмена. Он је рекао да је једна од ракета погодила бизнисменову спаваћу собу чиме се „не остављају сумње” да је била навођена.

Trampu preti optužnica zbog upada u Kongres

Преузмите андроид апликацију.