Почетна > Свет
Свет

У Француској забрањено рекламирање фосилних горива

Француска је увела забрану рекламирања фосилних горива.
рекламирање
Фото: Pixabay/paulbr75

Забрана се односи за све нафтне енергенте, енергију добијену сагоревањем угља и угљенике који садрже водоник. Природни гас је изузет од забране до јуна 2023. године.

Према Институту ,,Climate Accountability“ са седиштем у САД, компаније за фосилна горива су међу највећим загађивачима угљеником и остварују милионске добити промовишући продају угља и гаса.

У свету су последњих година све гласнији позиви за забрану рекламирања фосилних горива. Прошле године, Гринпис и 20 других еколошких организација затражили су забрану рекламирања фосилних горива широм Европске уније.

Забрана оглашавања у Француској била је обухваћена климатским законом који је парламент усвојио у августу 2021. године, а који има за циљ спровођење строжих прописа за смањење потрошње енергије и промовисање мера одрживе енергије

Неки облици оглашавања као што су финансијска улагања у фосилна горива или спонзорство везано за комуникацију нису обухваћени забраном.

Због непоштовања забрана може бити изречена казна између 20.000 и 100.000 евра, а они који понове прекршај ће морати да плате дупли износ.

Srpski organski proizvodi predstavljeni na sajmu ,,BIOFACH“ u Nemačkoj

 

Преузмите андроид апликацију.