Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

У четвртак пред новосадским одборницима ГУП и више од 70 тачака дневног реда

У четвртак 21. јула са почетком у 10 часова, у Великој сали Скупштине АП Војводине, одржаће се XXVIII седница Скупштине Града Новог Сада.
скупштина
Фото: Градске инфо

Пред новосадским одборницима наћи се преко 70 тачака дневног реда.

Прва и најважније тачка дневног реда, свакако је Предлог урбанистичког плана града Новог Сада до 2030. године, у јавности познатим под својим скраћеним именом „ГУП“. Будући да су испоштоване све законом предвиђене процедуре и етапе у доношењу најзначајнијег урбанистичког плана нашег града, преостало је још само да се изгласа од стране новосадске Скупштине.

Поред ове тачке дневног реда, Скупштина Града размотриће предлоге одлука о радном времену објеката у којима се обавља угоститељска делатност, као и о радном времену трговинских и занатских објеката и објеката за приређивање игара на срећу и забавних игара, на територији нашег града.

На дневном реду је и Предлог одлуке о финансијској подршци Фонду за стипендирање и подстицање напредовања даровитих студената и младих научних радника и уметника Универзитета у Новом Саду, за школску 2022/2023. годину. Овим предлогом наш град обезбеђује средства за финансирање 20 даровитих студената новосадског универзитета.

Новосадски одборници ће на овој седници размотрити и Предлог решења о давању сагласности на Нацрт анекса I Уговора о концесији за пројектовање, изградњу, управљање и одржавање јавне гараже, и то за партију која се односи на гаражу на углу Успенске и Шафарикове улице.

Како се наводи у Предлогу, имајући у виду сложеност поступка експропријације и административни пренос права коришћења земљишта, временски оквир наведен у Уговору као рок за решавање нерешених имовинско – правних односа је потребно продужити. У складу са наведеним, предложени рок за решавање имовинско – правних односа биће три године од закључења Уговора.

Бројне тачке дневног реда односе се на усвајање извештаја о реализацији различитих програма коришћења средстава, као и програма инвестиционих активности градских јавних и јавно – комуналних предузећа за 2021. годину.

На овој седници биће размотрена и решења којима се даје сагласност на расподелу добити јавних и јавно- комуналних предузећа за 2021. годину.

Када је реч о установама културе, одборници ће разматрати бројне извештаје о раду и пословању установа културе за 2021. годину.

Битно је поменути, у четвртак ће бити донете и одлуке којима се додељује стамбена подршка двочланим и трочланим домаћинствима, и то куповином станова у јавној својини Града Новог Сада, на две локације.

Vučević o GUP-u: Oni nek protestuju i prete, mi ćemo da radimo

 

Преузмите андроид апликацију.