Почетна > Живот и стил
Живот и стил

У чему лежи кључ успеха сваког сваког родитеља? Три важне водиље у васпитању деце

Сви психолози ће се сложити у једном, а то је да је деци потребна дисциплина.
Фото: Pexels/Kampus production

Овде се свакако не мисли на то да морате да успоставите диктатуру над својим дететом, да би оно било послушно. Штавише у покушају да дисциплинујте свог малишана, могуће је да правите неке од врло честих грешака којима су родитељи склони. Далеко од тога да вам је намера да на погрешан начин васпитавате своје, али грешке се поткрадају и најбољима међу нама.

Можда не можете преко ноћи променити начин на који сте до сад дисциплиновали своје дете, али ако знате које су то потенцијалне грешке које правите, можете временом да радите на њиховом елиминисању. Обратите пажњу на нашу галерију, јер вам у њој доносимо најчешће родитељске грешке.

Кориговање нормалног дечијег понашања

Често су родитељи у дилеми какво понашање детета се сматра нормалним, а које би с друге стране требало кориговати. Испуштање разних чудних звукова, прављење необичних гримаса и смејање на сав глас јесу понекад иритантне ствари којима су деца склона, али су сасвим нормалне.

Викање при обаћању деци

Губитак стрпљења се може манифестовати на различите начине када су родитељи у питању. Повисити тон када желите да вас дете у другој соби чује је једно, а викати на њега нешто сасвим друго. Пракса је показала да викање никад не доноси очекиване резултате. Вичете јер желите да вас деца чују и послушају, а добијате њихово потпуно супротно понашање.

Недоследност

Доследност је кључ успеха сваког родиеља. Ако нисте доследни у оном што сте рекли или забранили свом детету, оно ће врло лако да схвати да може да манипулише са вама. Дакле, ако сте одредили одређена правила, попут оног да нема играња, ни цртаћа док се домаћи задаци не ураде, морате дати све од себе да се држите тога.

Detektivka otkrila tri pravila za vaspitanje dece: Njih se strogo pridržava zbog bezbednostimališana

Преузмите андроид апликацију.