Почетна > Свет
Свет

У Бриселу договорена сарадња северноевропских земаља о миграцији

Министри из Британије, Белгије, Француске, Немачке и Холандије, данас су у Бриселу разговарали о појачаној сарадњи у борби против илегалне имиграције широм Европе и покушају да зауставе кријумчарење људи преко Ламанша.
Фото: Pexels/Artur Roman

Главна тема министара унутрашњих послова из северноевропских земаља, названих Група Кале, био рекордан број миграната који су илегално стигли у Енглеску чамцима ове године, што је довело до заоштрених односа између Британије и Француске, наводи Ројтерс.

„Земље широм Европе морају блиско да сарађују у борби против илегалне миграције и сузбијању кријумчарења људи пре него што ова питања стигну до наших граница“, поручила је британска министарска унутрашњих послова Суела Браверман.

„Група Кале је одржала конструктивне разговоре данас о решењима која ће бити од користи свим земљама и да осигура да сви који профитирају од људске беде, циљано и брзо буду изведени пред лице правде“, навела је Браверман, преноси Ројтерс.

Министри су се сложили да подрже сарадну између Велике Британије и европске агенције за границе Фронтекс, да покушају заједно да се ухвате у коштац са проблемом илегалне миграције.

Putin: Ljubav prema otadžbini prenosi se sa generacije na generaciju, to je svetinja

Преузмите андроид апликацију.