Једини произвођач хлеба у конзерви у Аустрији тренутно је изложен огромној потражњи за својим производом због страха грађана од несташица.
„Сваки дан добијамо око 300 наруџбеница грађана, а уз то имамо и споразуме о снабдевању продавница за преживљавање. Сваког дана наши погони раде 16 сати”, наводи пекара „Дајзер” из Бадена, а преноси Танјуг.
Та пекара производи хлеб по сопственом рецепту, који може да се ускладишти за случај несташица.
Рок трајања овог хлеба, који је мешавина више врста житарица, најмање је десет година.
Већ на почетку пандемије, у првом локдауну, пекара је имала огроман број наруџбеница, а сада са ратом у Украјини тај број је додатно нарастао.
Из пекаре поручују да једино страхују да ли ће убудуће бити довољно житарица, а што се енергената тиче она има пећ на биомасу, а опремљена је својим млиновима и бунарима.
Некада су их, како наводе, многи исмевали, а сада могу потпуно независно производити.
Преузмите андроид апликацију.