Почетна > Свет
Свет

У Аргентини навала руских трудница које желе држављанство

Аргентински званичници су изразили забринутост због великог броја трудних Рускиња које су недавно ушле у земљу да би њихова деца аутоматски добила држављанство Аргентине, што олакшава процес стицања држављанства за родитеље.
руске
Фото: Unsplash/Volodymyr Hryshchenko

Шефица одељења за миграције Аргентине Флоренсиа Карињано изјавила је да је ове недеље забрањен улазак у земљу за шест руских трудница. Због њихове лажне тврдње да у Аргентину долазе због туризма, преноси АП.

Рускињама је на крају дозвољен привремени улазак у земљу, а овај случај је скренуо пажњу на феномен руских трудница које улазе у Аргентину да би се ту породиле.

Карињано је саопштила да је прошле године укупно 21.757 држављана Русије ушло у Аргентину. Од тог броја су око 10.500 биле трудне жене.

„У последња три месеца је у Аргентину ушло 5.819 трудница”, додала је Карињано.

Аргентинске власти сада спроводе истрагу да би сазнале да ли иза ове навале руских трудница стоји нека злочиначка организација.

Држављани Русије могу да уђу у Аргентину без визе.

Деца рођена у тој земљи аутоматски добијају аргентинско држављанство, а њиховим родитељима је тај процес убрзан.

Странце на тражење држављанства Аргентине привлачи бесплатна здравствена заштита. Као и пасош са којим је могуће путовати у 171 земљу света без визе.

„Проблем је што ови људи дођу у Аргентину, па оду из земље и не враћају се, али напусте земљу са аргентинским пасошем”, рекла је Карињано.

Uhapšena dva poslanika EP u sklopu istrage o korupciji

 

Преузмите андроид апликацију.