Почетна > Србија
Србија

У Анкари представљени туристички потенцијали Београда и Србије

Представници Туристичке организације Београда и Србије данас су у Анкари предсатвили туристичке потенцијале Србије и Београда представницима туристичке привреде регије Анадолија.
Фото: Амбасада Републике Србије у Турској

Туристичко тржиште централне Турске отворено је покретањем директних летова између Анкаре и Београда крајем прошле године, а директор Туристичке организације Београда Миодраг Поповић изразио је уверење да ће се повећати број туриста из регије Анадолије заинтересованих да посете нашу земљу и престоницу.

„Са поносом и великим задовољством представљамо туристичку понуду Београда и Србије у овој сезони верујући да ће туристи из Анадолије, са Анкаром у центру, реаговати позитивно на Београд као што су то годинама уназад чинили турски гости из Истанбула“, рекао је Поповић.

Нагласио је да су два народа међусобно довољно слични, а опет довољно различити што чини да Србија буде интересантни као дестинација за госте из овог дела Турске.

Такође, додао је да су у току све припреме за период када ће се између Србије и Турске путовати без пасоша, односно само уз личну карту и истакао и да је покренута и иницијатива за успостављање директних летова и из Измира.

Амбасадор Србије у Анкари Зоран Марковић поздравио је госте и истакао значај лета који постоји између Анкаре и Београда и посебно се захвалио турској страни на помоћи и сарадњи у његовом успостављању због чињенице да је то био успешан потез не само за јачање туристичких веза већ и политичких и економских.

Директорка Туристичке организације Србије Марија Лабовић представила је понуду Србије са посебним акцентом на кратке градске одморе у Београду и Новом саду и истакла удео турских гостију у укупном туристичком промету у Србији где турско тржиште заузима друго место.

Након представљања могућности за долазак и боравак турских туриста у нашој земљи многобројним агенцијама из Турске, уследили су пословни састанци турских и српских привредника, а затим и проглашење званичног промотера Београда у Турској.

Једно од најпознатијих ТВ лица у Турској и шире, чувена водитељка, модна дизајнерка и предузетница српског порекла, Ивана Серт овом приликом је проглашена званичном промотерком Београда у Турској. Признање је уручио Миодраг Поповић, директор ТОБ.

„Имам велику срећу да живим између две земље. Иако ми је Турска дом, Србија ми је у срцу!“, изјавила је Ивана Серт и позвала све грађане Турске да што пре посете нашу земљу.

Изразила је уверење да ће Београд са његовим културним и забавним садржајима, за свакога ко га бар једном посети, постати главна дестинација.

Догађај који је привукао велику пажњу медија и туристичких посленика две земље су организовале Туристичке организације Београда и Србије уз подршку Амбасаде Србије у Анкари и Привредне коморе Србије.

Srbija i Mađarska se energetski povezuju, zajednička nabavka struje

Преузмите андроид апликацију.