Почетна > Србија
Србија

Туристичка понуда Војводине на Сајму туризма у Истанбулу

Туристичка организација Војводине представиће покрајинску туристичку понуду на Међународном сајму туризма у Истанбулу „ЕMITT 2023“, од 8. до 11. фебруара, у оквиру заједничког штанда Туристичке организације Београда, Привредне коморе Србије и Привредне коморе Војводине, објавила је Туристичка организација Војводине.
Foto: Vojvodinasume.rs

ЕMITT је највећи сајам туризма у Турској и један од значајнијих сајмова туризма на глобалном нивоу, ове године ће окупити 110 земаља, више од 400 излагача и велики број посетилаца а војвођанска понуда на њему биће представљена путем штампаних и видео материјала.

Када је реч о посетиоцима из Турске, из Туристичке организације Војводине наводе да су они лане били најчешћи странци који су посећивали Војводину.

Тако је Војводину у 2022. години посетило 32.793 туриста из Турске, што представља пораст у износу од чак 290 одсто у односу на 2021. годину.

Остварили су 95.459 ноћења, што је за 52,2 одсто више него 2021. године а туристи из Турске су у Војводини у просеку боравили по 2,9 дана.

Od najomraženijeg automobila do hita u SAD: Vrednost Juga u Americi prelazi 10.000 evra

Преузмите андроид апликацију.