Почетна > Нови Сад
Нови Сад Остали спортови

Тур де Фрушка – празник спорта на Фрушкој гори

Од 20. до 22. маја на Фрушкој гори ће бити одржан један од најзначајнијих бициклистичких догађаја ове године у нашој земљи под називом Тур де Фрушка.
Фото: Pixabay/TF3000

Биће то прави спортско-туристички спектакл који ће у Врднику и на целој Фрушкој гори окупити породице, љубитеље спорта, заљубљенике у природу и професионалне возаче из читавог региона.

У питању је изузетно интересантна спортско туристичка манифестација која ће први пут ове године на једном месту окупити велики број активних бициклиста, рекреативаца, заљубљеника у природу, туриста и најмлађих такмичара на прелепој Фрушкој гори.

Колики је значај саме манифестације и бициклистичког маратона у планинском бициклизму најбоље потврђује и велика подршка Покрајинске Владе АП Војводине на челу са председником Игором Мировићем.

„Прво издање маратона Тур де Фрушка је једна велика манифестација за све узрасте. За све оне који воле Фрушку гору и природу. За оне који се труде да Фрушкој гори врате стари сјај, али и за љубитеље бициклизма. Ови сјајни људи који раде у организацији промовисали на један креативан начин сам догађај и у Словенији, Северној Македонији, у Бањалуци, а имали смо лепу презентацију догађаја и на сајму туризма у Београду. Представили смо колико је Тур де Фрушка значајна манифестација за спорт, за туризам, за заштиту природе“ рекао је председник Организационог одбора Игор Мировић.

У оквиру манифестације Тур де Фрушка бициклисти ће имати прилику да у три дана обиђу најлепше пределе и стазе Фрушке горе на бициклима али и трчећи једну од најинтересантнијих трка на овим просторима  фрушкогорским шумама и пропланцима.

Почетна тачка читаве манифестације тог 20. маја биће Врдник и предиван етно туристички комплекс Врдничка кула.

Колика је заинтересованост љубитеља спорта, природе, бициклизма и трчања најбоље показује и податак да је већ сада, месец дана пре самог догађаја пријављено више од 200 учесника за саму манифестацију.

„Очекујемо велики број људи. Више хиљада њих, свих узраста који ће овде моћи да покажу љубав према природи, према здравом животу, према свему што је тренд 21 века. Позвао бих све људе да нам се придруже, да уживају и пронађу све оно што Фрушка гора нуди. Лепоту, здравље.“

„Здрав живот, здраву околину и да кроз ову манифестацију покушамо да будемо бољи и према Фрушкој гори и према нашој земљи, једној од најлепших земаља на свету. Уз труд и рад то може да буде много боље и много ангажованије“ додао је Игор Мировић, председник Покрајинске Владе АП Војводине.

Фото: Pixabay/673440

Организатори на челу са Иваном Арпашем и промотером такмичења, нашим прослављеним бициклистом и четвороструким олимпијцем Иваном Стевићем припремили су за свакога по нешто.

Најспремнији бициклисти возиће маратонску трку у планинском бициклизму дугу 58 километара.

Средња дистанца износиће 38 километара, док је за оне нешто мање спремније такмичаре припремљена стаза малог маратона од 15 километара.

Новина на овим просторима је и трка на електричним бициклима дуга 15 километара и она ће носити назив Велика награда Врдника.

За љубитеље трчања спремна је стаза дуга 15 километара подржана од стране Инвиктус тренинг центра, а за све учеснике и победнике такмичења организовани су пригодни поклони и награде.

За најмлађе такмичаре организоваће се Гас Гас трка са гуралицама и дечији полигон.

У забавном програму посетиоци ће моћи да уживају у ноћном базару, на којем ће се представити многобројни излагачи са аутентичним домаћим производима из овог краја Србије, а припремљен је и сјајан музички програм.

Поред Покрајинске Владе, организацију су подржали и Покрајински секретаријат за омладину и спорт, град Нови Сад, општина Ириг и Национални парк Фрушка гора.

Пријаве за прво издање манифестације Тур де Фрушка су и даље у току, а сви заинтересовани могу се пријавити путем линка.

Фото: Градске инфо

Novi Sad bogatiji za četiri nova basket terena

Преузмите андроид апликацију.