Почетна > Свет
Свет

Трудо прети Русији: Нове санцкије због лажног референдума

Канадски премијер Џастин Трудо саопштио је да ће његова земља увести додатне санкције Русији, као одговор на „лажне референдуме”, одржане на украјинским територијама под контролом Москве.
Фото: Танјуг/Sean Kilpatrick/

Он је рекао да Канада никада неће признати резултате тих референдума или покушаја нелегалне анексије украјинских територија од стране Русије, преноси Ројтерс.

Трудо је напоменуо да Канада активно сарађује с међународним партнерима и савезницима и да земља намерава да уведе нове санкције особама и субјектима који су учествовали у овом последњем покушају нарушавања украјинског државног суверенитета и онима који су одговорни за ратна страдања у Украјини.

„Намеравамо да уведемо нове санкције против особа и субјеката који су саучесници у овом најновијем покушају подривања принципа државног суверенитета и који деле одговорност за актуелно бесмислено крвопролиће широм Украјине”, навео је Трудо у саопштењу.

Проруски званичници у четири региона Украјине под контролом Москве саопштили су јуче да се огромна већина становника изјаснилла за улазак ових области у састав Руске Федерације, након пет дана гласања на референдуму које су Кијев и западни лидери унапред одбацили као „фарсу”, преноси Танјуг.

SAD najavljuju novi paket vojne pomoći Ukrajini

 

Преузмите андроид апликацију.