Почетна > Свет
Свет

Тропска олуја, потенцијални ураган, надомак Бахама и Флориде

Десетине људи евакуисани су са осетљивих локација на северозападним Бахамима док се тропска олуја Никол данас приближавала том острву.
Фото: Танјуг/NOAA via AP

Додаје се да су се и становници Флориде припремали за олују, која би могла да ојача до урагана, што је у новембру веома ретка појава, преноси АП.

“Предвиђамо да ће олуја постати ураган како се буде приближавала северозападним Бахамима и то ће остати и кад буде стизала на источну обалу Флориде”, рекао је Данијел Браун, виши специјалиста за урагане у Националном центру за урагане у Мајамију.

Никол је прва олуја на Бахамима од Доријана, разорног урагана категорије 5, који је погодио архипелаг 2019. године.

Званичници са Бахама данас рано су изјавили да је само неколико људи било у више од двадесетак активираних склоништа, а у месту Абаку пријављене су поплаве и нестанак струје уочи доласка олује.

“Молимо људе да то схвате озбиљно и не чекају до последњег тренутка”, рекла је Андреа Њуболд из Јединице за управљање катастрофама за социјалне услуге.

Наводи се да је становницима у најмање три округа Флориде наређено да се евакуишу са рубних острва и нижих подручја, као и из мобилних кућица, а наредбе о евакуацији ступиле су на снагу данас ујутро.

SAD: Glasalo se i o zabrani ropstva, Lujzijana odbila

Преузмите андроид апликацију.