Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Трикови за путовања – Којим данима можемо да купимо најјефтиније карте?

Још нисте резервисали летовање а не можете више да издржите у свом граду. Међутим, немате ни довољно новца да бисте могли кренути било где. Која су то лепа туристичка места у која тренутно можете јефтино отпутовати?
Фото: Unsplash/Nicole Geri

Каквим се триковима можете послужити да бисте себи нашли повољне авионске карте?

Блогер и новинар Исидора Илић поделила је своја искуства и цаке за јефтиније путовање у емисији „Јутро“ на ТВ Прва.

– Оно што је тренутно најактуелније што се тиче авионских карата су те лоукост, а директне линије из Београда на Санторини – рекла је Илић и додала да се карта може наћи и за 100 еура, као и да је Санторини актуелан током целог августа. Осим Санторинија је популарна и Малта.

Њен главни савет ако желите да прођете јефтиније јесте да све спакујете у један ранац.

– Један од главних савета за јефтина путовања јесте да путујете са ранцем, јер све што желите више од ранца се доплаћује – рекла је и додала да доплата за мали кофер иде од 10 евра, а да за веће кофере доплата зависи од дестинације.

Неки путници су искористили период летњих одмора да обиђу европске метрополе, а Илић истиче да је битно да будете флексибилни што се тиче места и поласка уколико желите приступачно, а лепо искуство.

– Што се тиче европских градова, највећи савет је да треба бити флексибилан – рекла је она и додала да су тренутно најјефтинији летови за Шпанију из Темишвара, а за Италију из Загреба.

Куповина авионских карата

Што се тиче авионских карата, кажу да најјефтиније карте можете да купите уторком и четвртком око поноћи, а да се тим данима најјефтиније карте могу наћи за летове који су средом, или за поласке рано ујутру.

– За нискобуџетне компаније то нисам приметила, али сам приметила да како се датум поласка приближава, цена карте расте – казала је Исидора.

– Што чешће проверавамо, то је скупља карта. Када претражујете, на Гуглу укључите инкогнито опцију, јер сајтови авио-компанија тачно знају колико људи претражује и уколико је заинтересованост велика, они ће подићи цене.

Istraživanje koje pokazuje zašto ne bi trebalo da postavljate slike sa letovanja

Преузмите андроид апликацију.