Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Трикови уз помоћ којих обућа постаје водоотпорна

Новембар је месец познат по падавинама, а како вам се не би десило да вам се ноге поквасе имамо неколико трикова који ће учинити обућу отпорнијом на воду.
Фото: Pexels/Cosmindoro

Једина обућа која се сматра сматра непромочивом су гумене чизме, а сви продавци су се оградили декларацијом, на којој углавном пише „за суво време“. Мана гумених чизама је крутост и хладноћа, па су због тога врло некомфорне за ношење.

У наставку прочитајте који све трикови вам могу помоћи да обућа постане отпорнија на воду, а помоћи ће у одржавању сјаја и квалитета обуће.

Ималин

Ималин је средство за негу и одржавање кожне обуће који се користи од давнина. Данас на тржишту постоје да се купе и безбојне варијанте ималина који ће учинити обућу водоотпорном али и сјајнијом.

Пчелињи восак

Од велике помоћи ће вам бити и пчелињи восак. Ако не можете да дођете до воска, и обична свећа може да помогне, само пазите да изаберете белу, како вам на обући не би остала боја.

Воском или свећом добро истрљајте ципеле и оставите бели слој на њима, а потом укључите фен на најјачу температуру и крените да топите восак.

Вазелин

Ако имате проблема са кожним ципелама, увек можете користити вазелин да привремено учините ципеле водоотпорним. Мораћете претходно да очистите ципеле, а затим их једноставно премажите слојем вазелина и то ц́е исто добро обавити посао.

Ako vam se kosa često masti nemojte nikada ove stvari da radite

Преузмите андроид апликацију.