Ови трикови ће вам олакшати кување и чување намирница. Ово су мали али и те како ефикасни кухињски трикови који ће вам решити неке од проблема и скратити време проведено у кухињи.
Како брзо извадити семенке из поврћа?
Да бисте брзо извадили семенке из тикви или тиквица, узмите кашику за сладолед. Њене оштре ивице ће са лакоћом састругати семенке из поврћа. Такође је можете користити и за прављење танко резане салате.
Како уклонити вишак масти из скуване хране?
Ако се испостави да је јело које сте скували исувише масно, тај вишак се може уклонити помоћу неколико коцкица леда и са папирним убрусом. Омотајте лед у папирни убрус и њиме пребришите површину хране. Лед ће се понашати као магнет, привлачиће маст к себи и згуснути је на марамици.
Олакшајте и љушћење куваних јаја
Додајте соду бикарбону или сирће у воду у којој кувате јаја. Ове супстанце улазе у љуске и чине да оне лакше буду скинуте.
Како исцедити више сока из цитрусног воћа?
Да бисте до задње капи исцедили лимун, прво га охладите у фрижидеру, а затим га загрејте на 15-20 секунди у микроталасној.
Како металном посуђу вратити њего пређашњи сјај
Да бисте нерђајућем челику односно посуђу од њега, вратили сјај, оперите га у мешавини сирћета и воде. Уколико посуђе нема оваквих делова од голог метала, исти ефекат можете постићи ако га потопите у истом раствору током ноћи.
Како нарендати мекши сир без пуно нереда?
Држите га у фрижидеру пола сата пре рендања. Сир ће се стврднути и неће се лепити за ренде. Биће га лакше и посути.
Како сећи црни лук без суза?
И овде ће вам помоћи замрзивач. Ставите лук на 30 минута пре сецкања у њега. Имајте на уму да ово вреди радити само уколико планирате да кувате лук. Немојте га подвргавати овом третману уколико желите салату са њиме јер ће изгубити хрскавост.
Паметан начин за кување пасте
Уколико не желите да вам вода искипи из лонца док га не гледате, ставите дрвену варјачу или кашику преко врха лонца. Дрво ће спречити пену да се прелије преко ивице.
Како испећи цело пиле?
Када печете пилетину (или неку другу живину) у комаду, полегните је на груди. Због тога што груди саџре највише меса, што су ближе извору топлоте, то ће се пре темељито испећи.
Прави начин за подгревање печених јела
Када подгревате пицу или друга печена јела у микроталасној пећи, ставите и шољицу воде уз јело. Влага ће спречити тесто да се исуши и сачуваћете хрскавост коре.
Савршено печена јаја
Након што загрјете уље у тигању и разбијете неколико јаја, причекајте да се почну пећи. Након тога у тигањ ставите мало воде, свега једну до две кашичице. Након тога поклопите поклопцем и пеците.
Пластична фолија
Да ли вам се филм-фолија развлачи неуједначено и цепа се? Држите је у фрижидеру, као професионалци. Хладна пластична фолија се боље понаша, мање се лепи и мање цепа, што ће вас спасити оног познатог осећаја фрустрације.
Чишћење у кухињи
Прави начин за прање тигања после пржења у њему
Да бисте ливени тигањ сачували од појаве корозије, избегавајте да га перете са регуларним течним детерџентима за судове. Користите кухињску со за то. Ова метода ће такође уклонити и примљене мирисе од зачина који су се кували у њему.
Како решити руке непријатних мириса
Да бисте тврдокоран мирис белог лука или црног скинули са руку, употребите за то со или лимун. Само их утрљате у руке и исперите под водом.
Како металном посуђу вратити њего пређашњи сјај
Да бисте нерђајућем челику односно посуђу од њега, вратили сјај, оперите га у мешавини сирћета и воде. Уколико посуђе нема оваквих делова од голог метала, исти ефекат можете постићи ако га потопите у истом раствору током ноћи.
Samo jednu stvar treba da uradite: Jednostavan trik da vam ulje ne prska iz tiganja
Преузмите андроид апликацију.