Кромпир салата? Да, може, али само ако је сочна, ароматична и супер кремаста! Уз овај рецепт, ваша кромпир салата више никада неће бити иста.
Кромпир салата је свима нама позната од давнина, једемо је у свим приликама, служимо је уз рибу, али и уз јела од меса, волимо је добро зачињену, са мање или више лука.
А како се прави и једе у суседној Аустрији или Немачкој?
Слично, а ипак другачије. Њихова кромпир салата је сочнија и кремастија, а главни разлог за то је говеђа супа. Познатим зачинима попут бибера и соли и уља и сирћета, Аустријанци и Немци своју кромпир салату обогаћују топлом говеђом супом и кашичицом сенфа.
Ипак, није све искључиво у преливу.
Да би ваша салата била савршена и сочна, свакако морате да пазите на 5 грешака због којих кромпир салата може да изгледа лоше, упркос одличном рецепту.
Састојци за кромпир салату:
- 1 килограм кромпира (тврдог, жутог)
- 1 главица љубичастог лука средње величине
- 250 милилтара говеђе чорбе
- 1 кашичица сенфа
- 1 кашика белог винског сирћета
- 3 кашике сунцокретовог уља мало свеже млевеног бибера
- 2 прстохвата соли неколико гранчица свежег першуна
Припрема:
Кромпир оперите, ставите целе у шерпу са хладном водом и кувајте у кори око 30 минута. Када је кромпир скуван, ставите га у хладну воду, оставите да се мало охлади да би се лакше огулио и исекао, па га огулите и исеците на кришке једнаке дебљине. Лук ољуштите и исецкајте на коцкице, додајте у кромпир и пажљиво промешајте. У топлу супу додати сенф, сирће, уље, со, бибер, све добро промешати и прелити преко кромпира, лагано протрести посуду и оставити салату да одстоји најмање сат времена да се упије све ароме. Ситно исецкајте свеж першун, поспите њиме салату, по потреби зачините салату сољу и бибером, пажљиво промешајте и послужите.
Преузмите андроид апликацију.