Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Трик за савршено тесто: Направите га данас, чувајте до седам дана у фрижидеру

Можете правити разне укусне посластице као што су подлога за пицу, слатке и слане кифлице, лепињице, мини пице, или било шта друго што вам падне на памет.
Фото: Pexels/Skitterphoto

Ово тесто је изузетно једноставно за припрему, користите састојке које углавном већ имате у вашој кухињи. Оно што је најбоље, успех је загарантован за све. Можете га лако чувати у фрижидеру у кесици до седам дана, спремно да га користите кад год вам затреба, а не морате бринути о томе да ће се покварити.

Састојци:

килограм брашна
1 прашак за пециво
1 кашика соли
1 дл уља
4 дл јогурта
2,5 дл млека
1 свежа коцкица квасца
2 супене кашике шећера
2 јаја

Припрема:

Припрема овог теста је једноставна и почиње додавањем топлог млека у које ћете убацити мало шећера, квасац и 2 кашике брашна. Промешајте све док се шећер не истопи и квасац се не активира. Важно је да околина буде топла како би се процес подизања квасца убрзао.

У другој посуди, помешајте преостале састојке. Када је квасац довољно надошао, додајте га у средину брашна и замесите глатко тесто. Уколико приметите да се лепи за руке, додајте још мало брашна.

Након што замесите тесто, ставите га у кесу. Можете претходно мало науљити или посути брашном како бисте спречили лепљење. Важно је да добро истиснете ваздух из кесе пре него што је затворите и ставите тесто у фрижидер, где га можете чувати до 7 дана.

Пре него што кренете са обликовањем теста, оставите га да одстоји на топлом месту барем сат времена, или по могућству дуже. Тесто ће током тог времена додатно нарасти и постати мекше.

Evo kako da pronađete najslađu lubenicu

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке