Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Трик за ово ћете увек користити

Бело пилеће месо можете пржити у тигању, на роштиљу, кувати, па опет, прави гурмани га често избегавају јер им је безукусно. Нутриционисти га, ипак, препоручују јер није масно, па покушајте да га припремите на следећи начин заснован на промени температуре који, кажу професионалци, гарантује да ће пилетина бити сочна.
Фото: Pexels/Vlada Karpovich

Прво дном тегле или чаше притисните шницлу да на свим крајевима буде исте дебљине. Лагано зачините месо сољу и бибером, загрејте тигањ на мало јаче од средње температуре, али не на високу. Додајте путер или маслиново уље, смањите температуру на средње, убаците шницле и са сваке стране пржите по минут.

Затим смањите температуру, поклопите тигањ и 10 минута пржите на ниској темепратури. У овој фази важно је да одолите пориву да проверите како се пече, тако да не скидајте поклопац. Кад прође десет минута, склоните пилетину са шпорета и оставите је да стоји још 10 минута у поклопљеном тигању. Тек тада можете склонити поклопац и уживати у сочној пилетини.

Zašto je deci toliko važna omiljena igračka

Преузмите андроид апликацију.