Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Трик за млевено месо: Искусне домаћице откриле тајну

Тајни састојак који чини јела као што су ћуфте и пуњене паприке много сочнијим и укуснијим.
Фото: Pexels/Eva bronzini

Рецепата за млевено месо има милион, али у Србији се најчешће праве пљескавице, ћевапи, ћуфте и фаширане шницле. Сва ова јела су врло једноставна за припрему, али ипак постоје трикови који ће им побољшати укус.

Ако волите да једете ћевапе или фаширане шницле, потребно је да додате један састојак у смесу.

Искусне домаћице су откриле тајну, а они мање искусни ће можда бити и скептични када виде о чему је реч. Ако желите да ћуфте или фаширане шницле буду сочне, потребно је да додате шећер.

Колико год вам деловало чудно, пробајте, јер шећер балансира укус јела, па тако помаже ако су ћуфте или фаширане шницле превише слане или киселе. Али не само то, додавање шећера помаже да добијете хрскавију корицу.

Немојте да претерујете са шећером, довољно је да додате 1 равну кашичицу на 1 кг млевеног меса.

Ако желите још да побољшате укус додајте и мало кључале воде.

Da li ste nekad osetili posledice Jet lag-a? Evo kako se izboriti sa ovim stanjem

Преузмите андроид апликацију.