Кромпир је кључни састојак многих кулинарских ремек-дела, али постизање савршене конзистенције и укуса приликом кувања није увек лако.

Иако постоји велики избор метода за припрему кромпира, мање позната чињеница је да употреба сирћета у води током кувања може убрзати процес и одржати кромпир чврстим.
Овај трик често користе искусни кувари, као што смо раније споменули, то је једноставан поступак који не само да убрзава процес кувања, већ и чува чврстину кромпира.
Са овом кулинарском праксом имате слободу да изаберете врсту сирћета. Било да је у питању вино, јабуково сирће или алкохолно сирће, сваки ће дати кромпиру свој карактер и укус.
Припрема кромпира
Кромпир оперите, ољуштите и исеците на комаде по жељи. Ставите у лонац и прелијте водом. Почните да загревате воду као и обично.
Отприлике 10 минута након почетка кувања у воду додајте сирће по избору. Сирће ће ојачати кожу кромпира, одржати је чврстом и спречити да се распадне.
Наставите да кувате кромпир преосталих 20 минута или према рецепту. Резултат ће бити кромпир који ће задржати свој облик, али је мекан и спреман за јело.
Предности
Брже кување: Уштедите време у кухињи јер ће се кромпир брже кувати.
Одржава чврстоћу: сирће помаже у очувању текстуре кромпира, што је кључно за многе рецепте.
Богатији укус: Додатак сирћета даје кромпиру благо киселкаст укус који обогаћује коначан укус јела.
Овај приступ није ограничен само на одређену врсту кромпира, па се од њега могу припремити разна јела, од пире кромпира до печеног или прженог кромпира.
Преузмите андроид апликацију.