Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Трик професионалних пекара: Ево који састојак додају у тесто када месе хлеб да би он био свеж и мекан данима

Укус ће вас одушевити.
Фото: Pexels/Pixabay

Нико не воли хлеб и пецива „од јуче“, ни старе од неколико сати. Када их купујемо у пекари, обично питамо продавце да ли је свеже, размишљајући да ли је скоро изашло из рерне.

У продавницама се свежина проверава „додиром“ или притискањем пецива, па ћете у свакој продавници видети такозване „професионалне пипаче“, најчешће старије људе који овом техником пре куповине проверавају на десетине векни.

Ако се након притискања тесто брзо врати у првобитно стање – свеже је. Ако остане „спљоштен“, боље га заобиђите.
Ако правите хлеб код куће, вероватно сте приметили да он обично брже стари и постаје мрвљив од оног из пекаре, сли у чему је тајна?

Који састојак додају пекари, па је тесто дуго свеже и меко као памук?

Цака је у једном неочекиваном састојку, а то знају само професионалци!

– Век трајања пекарских производа, хлеба, мафина и колача можете продужити додавањем кашике меда у тесто. Захваљујуц́и овом тајном састојку, мафини, лепиње и хлеб остају дуго свежи и не мрве се – објашњава професионални кувар из „Haggis Pub & Kitchen“.

4 чудна знака који откривају да би требало да пијете више воде

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке