Мало ко не воли месо и поврће „са роштиља“, али се често дешава да месо није равномерно испечено у зависности од тога како је роштиљ распоређен.
Стога се поставља питање како да месо буде подједнако печено и сочно.
Решење тог проблема могао би да буде „трик од 90 секунди“.
Пре стављања меса потребно је јако загрејати роштиљ, а када се ватра смањи на средњу температуру, узмите исечен хлеб и распоредите га на роштиљ.
После тачно 90 секунди окрените га и процените на хлебу где је јача а где слабија врелина и према томе распоредите месо.
На топлији део роштиља ставите дебље комаде попут одреска, а поврће ће се прилично добро испећи на мање врућем делу. Печени хлеб је идеалан додатак месу, а од вишка сутрадан можете направити укусне крутоне.
Ako želite da vaš roštilj bude dobar ove dve stvari morate uraditi
Преузмите андроид апликацију.