Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Трик који помаже: Помоћу кромпира можете ублажити болове мигрене и у врату

Мигрене знају да буду јако озбиљне, као и болови у врату, а стручњаци су пронашли начин како да се природним путем ослободите несносних болова.
Фото: Pexels/R Khalil

Стручњак са клинике за физиотерапију открио је трик који помаже у ублажавању болова у врату и потенцијалних мигрена, а за све то потребан вам је кромпир.

– Имали смо велики пораст пацијената са боловима у врату и мигренама, које су повезане са дугим седењем због карантина до ког је дошло због пандемије корона вируса.

Проблем се односи углавном на држање доњег дела леђа. Направите тест, када гледате у екран и ваша видна линија је у складу са њим, онда немате проблем. Ипак, ако гледате према доле, најчешће уколико радите за лаптопом, ваша глава практично виси и то оптерећује доњи део леђа – рекао је физиотерапеут и наставио:

– То често доводи до пецкања у трапезастим мишићима и утиче на мишиће у врату, кичми и нервима.

Он даље открива да вам у решавању тих проблема могу помоћи два кромпира. Спојите их заједно и лезите равно, са постављеним кромпиром испод задњег дела главе.

Тада опустите врат и то ће вам помоћи да олабавите мишиће и врат поново вратите у првобитан положај. Ово је веома корисна и ефикасна ствар, а људима може помоћи да се код куће ослободе напетости у врату и притиска око себе.

Преузмите андроид апликацију.