Осим што вам неће бити претрпан замрзивач, уколико често печете кексе, а немате времена увек да их правите од почетка до краја, и у томе вам овај трик може помоћи.
Један кухињски трик ће вам у потпуности променити начин на који сте до сада замрзавали тесто и, многи кажу, увелико олакшати живот. Представљен је на друштвеним мрежама и врло је једноставан, а све што вам је потребно је кесица за зип затварачем и сламчица.
„Ово сам научила од екипе из Брома Бакерy и у потпуности ме је одушевило“, поручила је креаторка садржаја који је објављен на ТикТоку.
Да бисте најједноставније вакуумирали тесто за кексе у порцијама спремним за печење, распоредите их у кесицу и између њих оставите мало простора. У угао кесице на делу где се затвара ставите сламчицу, а затим кесицу затворите готово до краја, до сламчице, па увуците ваздух у два наврата како га више не би било у кесици.
Брзински извадите сламчицу и затворите кесицу, и кекси су спремни за замрзавање. Након тога, једноставно их вадите по потреби, пустите кратко да одстоје на собној температури па, док су још стегнути и хладни, убаците у рерну на печење.
Замрзавањем ћете добити кексе који су хрскави споља, а мекани и сочни изнутра, а складиштењем на овај начин неће вам заузети превише места у замрзивачу и тесто неће повући мирисе остале хране.
Такође, добро је додати, да бисте добили лепе куглице, обликујте их кашиком за сладолед. Тако ће све бити исте, што ће вам касније значајно олакшати печење.
Namkirnice koje nikada ne biste trebali da spremate u fritezi na vruć vazduh
Преузмите андроид апликацију.