Почетна > Нови Сад

Зелени град Нови Сад

Трибина и радионица о развоју еколошке свести код младих 21. фебруара у ДОЦ-у

У Дигиталном омладинском центру у уторак, 21. фебраура, одржаће се трибина с еко-лабораторијом, на тему „Развој еколошке свести код младих у Новом Саду“.
Фото: Промо

Догађај реализује Градска библиотека под слоганом „Прихвати изазов! Зелени одговор“, а трајаће од 17 до 20 часова.

Радионица ће се одржати у форми лабораторије за партиципацију грађана, која подразумева активно учешће свих присутних. На почетку ћемо направити увод у тему, где ћемо се осврнути на искуства и питања развоја еколошке свесности младих Новосађана, као и на начине на који бисмо могли допринети њеном подизању у нашем окружењу. Учествују Даница Цимбал из Дечије еколошке академије, Душица Миленковић из Покрета горана Новог Сада и Сандра Јовановић из Друштва за заштиту и проучавање птица Србије, уз модерацију Данице Лаћарац из Националне асоцијације зелених кровова Србије.

Након тога, присутни – пре свега млади – имаће прилику да кроз групни рад и дијалог осмишљавају и предлажу решења која могу подстаћи развој еколошке свести младих Новосађанки и Новосађана.

Догађај организују и воде Бојана Грујић из Градске библиотеке у Новом Саду и Ивана Јовановић Арсић из Удружења „Културис“.

Програм је део „Европског изазова“ Европске културне фондације („The Europe Challenge“), који обухвата 32 библиотеке и њихове локалне партнере из 14 европских земаља.

Poziv za prijavu studenata za Erazmus+ odlaznu mobilnost u akademskoj 2023/2024. godini

Преузмите андроид апликацију.