Почетна > Свет
Свет

Три жртве олује Данијел у Грчкој

У Грчкој је број жртава олује Данијел повећан на три, а за још четири особе се трага, преносе данас грчки медији.
Фото: Танјуг/AP Photo/Thodoris Nikolaou

Како пише Катимерини, последња жртва је старији мушкарац који је пронађен мртав у области Тесалије. Тај 82-годишњак је пронађен у бесвесном стању под аутомобилом на подручју Елинопиргоса, пошто га је по изласку из куће однела бујица изазвана олујним кишама.

Раније су ватрогасне службе саопштиле да је тело једне старије жене пронађено близу приобалног места на полуострву Пилион, код луке Волос.

Прва жртва незапамћеног невремена у Грчкој био је мушкарац у Волосу на кога је у уторак пао зид.

Национална метеоролошка служба Метео саопштила је да је Тесалија, у централном делу Грчке, погођена великим поплавама у последњих 48 сати.

Од понедељка је олуја Данијел изазвала клизишта, уништила један мост, довела до рушења електровода, а у бујицима је однето на десетине аутомобила, тек неколико дана пошто је угашен велики пожар на северу Грчке.

И делови Атине су поплављени.

Најављено је да ће непогоде трајати до вечерас.

Четири особе су нестале у средишњој Грчкој након што је олујна киша поплавила куће и пословне просторе. Власти трагају за несталим особама, рекао је министар за климатску кризу и цивилну заштиту Василис Кикилијас у изјави за телевизију.

У суседној Турској најмање седморо људи погинуло је у бујичним поплавама које су на северозападу те земље изазвале обилне падалине.

У Бугарској бујичне кише, које су у уторак захватиле црноморску обалу, усмртиле су четири особе, објавиле су у среду власти, а непогодама су погођене хиљаде туриста.

Blinken najavio novu pomoć SAD Ukrajini vrednu više od milijardu dolara

Преузмите андроид апликацију.