Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Три трика да вам лакше падне повратак са одмора

Док се неки тек спремају за одмор, други се ужурбано враћају у свакодневицу. Повратак са одмора огроман је стрес за организам, потврђују психолошке студије. Додајте томе и скори долазак јесени, пад температуре, инфлацију, бригу о грејању, као и чињеницу да нови одмор није на помолу и схватићете зашто многи људи у ово доба године постају нервозни, тужни, безвољни.
Фото: Pexels/Daniel Xavier

Потребно нам је барем недељу дана да бисмо се након одмора вратили у нормалу, а како бисте избегли лоше расположење након одмора, психолози саветују неколико трикова.

Одложите важне пројекте – Први викенд по повратку проведите што је могуће занимљивије што ће транзицију од веселог летовања у сиву пословну свакодневицу учинити безболнијом. Ако можете, улазите постепено у пословну рутину, а важан пројекат одложите за наредну недељу.

Поведите рачуна о исхрани – Не крећите на дијету одмах, али водите рачуна о исхрани, бирајте намирнице богате витамином Ц и избегавајте слаткише и грицкалице јер они чине да се осетимо тромо.

Планирајте наредно путовање – Приуштите себи нешто у чему уживате, било да је то одлазак на масажу, код фризера, у куповину или биоскоп. Помаже и дружење са драгим људима, као и планирање наредног одмора, без обзира на то колико је он далеко.

Истраживања потврђују да нас само планирање одмора, гледање смештаје, читање о новој дестинацији усрећује, а ништа не кошта.

Kako ostati produktivan i tokom letnjih dana?

Преузмите андроид апликацију.