Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Три ритуала које срећни парови практикују сваки, али сваки дан

У озбиљним везама и браковима увек постоји идеја о срећи која ће трајати до краја живота.
Фото: Pixabay/StockSnap

Међутим, често се дешава да парови, чак и они који су мислили да им се то никада неће догодити, почну да то схватају здраво за готово.

Иако има људи који ће покушати да вас убеде да су такве ствари нормалне за озбиљну везу или брак и да је свака веза осуђена на пролазак страсти, па и честих свађа до краја живота, то није тачно.

Постоје практични начини за јачање било које везе и како осигурати срећну везу или брак.

У наставку вам доносимо три ритуала које парови у срећним везама и браковима свакодневно понављају.

Према мишљењу стручњака, природно је да у браку или озбиљној вези романса, наклоност, поштовање и комуникација временом опадају, не зато што парови престају да се воле, већ зато што им је превише удобно заједно. Међутим, временом ће узимање овога здраво за готово некоме почети сметати и постаће проблем. Зато је важно да будете свесни шта радите и да имате план да негујете све позитивно у вези.

Да бисте избегли ситуацију да једно друго узимате здраво за готово, покушајте да у своју свакодневну рутину уведете три ритуала срећних парова:
Створите навику поздрављања

Један од важних тренутака у свакодневном животу је начин на који се поздрављате. Ако сте доследни у свом срдачном, искреном поздраву, сваки тренутак када се поново сретнете учиниће вас срећним. Међутим, ако временом изгубите навику поздрављања, осећај узбуђења ће нестати. Зато вратите поздраве у своју везу и будите доследни. После неког времена схватићете да то има позитиван утицај на вашу везу и бићете узбуђени сваки пут када видите партнера.

Сваки дан одвојите неколико минута за непрекидну комуникацију

Само два минута неометане, фокусиране комуникације могу бити боље и важније за везу од нефокусиране целе недеље заједно. Зато сваки дан одвојите неколико минута за смислен разговор. На пример, можете почети да се будите мало раније да бисте разговарали са својим супружником/партнером неколико минута након доручка о дану који је пред вама. Срце Толико значе: моћне реченице које желимо да чујемо више од „волим те“.

Вежбајте ритуал поштовања сваки дан

Истина је да парови често узимају једни друге здраво за готово. Почињу да то раде врло брзо. Деси се да престану да примећују све добре ствари које друга страна ради, а са друге стране се све више фокусирају на мале мане. Ако вам се чини да и сами идете у том правцу, покушајте да у своју дневну рутину укључите ритуал поштовања.

Вежбајте захвалност – када се укаже прилика, захвалите свом партнеру за све велике и/или мале ствари које је учинио за вас тог дана.

Супротно је, наравно. После неког времена бићете запањени количином лепих ствари које радите једно за друго током дана. Када то схватите, такође ћете постати много толерантнији према неуспесима које правите.

5 stvari koje muškarac nikada neće učiniti ako mu se zaista dopadate

Преузмите андроид апликацију.