Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ове особине откривају да сте креативни

Креативност је изузетна особина која може помоћи у разним аспектима живота.
Фото: Pexels/Pixabay

У љубави може зачинити однос и пробудити успаване емоције и страсти; на послу је пресудан за успех и нове идеје, пројекте; у животу је важна за решавање проблема; у уметности је неопходна за стварање ремек-дела“…

Свако користи креативна решења током целог дана, не схватајући да је то оно што ради. Од проналажења руте за превазилажење гужве у саобраћају до сањарења о позитивним (или негативним) стварима које би се могле догодити у будућности – све су ово креативни чинови.

Једноставни начини на које користимо своју машту или решавамо проблеме.

Права креативност долази од могућности прилагођавања и сталној жељи за учењем нових ствари и ширење знања. Свако има способност да учи и расте. Што је та способност већа, више користите своју креативност. Свако и свако има одређени ниво креативности и тај ниво се може повећати.

Три особине имају изузетно креативни људи:
Фото: Pexels/Tiana
1. Унутрашња мотивација

То значи да уживате у обављању креативних задатака. Супротност је да то морате да радите због посла, а потпуно другачија ставр када у томе максимално уживате.

Креативни људи за сваки посао траже мотивацију, посвећују му се са вољом и желе да у њему виде нешто добро, светло, занимљиво. Они се не плаше нових пројаката и изазова, већ их сматрају као празно платно на којем ће изразити сву своју креативност.

Креативне личности су оне које уживају у процесу.

2. Напредно размишљање

Особа која види креативност као нешто што свако може научити да побољша, има начин размишљања који је води ка расту. Начин размишљања је од виталног значаја за побољшање креативности.

Креативни људи не говоре „немам урођене таленте“, они знају да се креативност развија и учи, и у том процесу уживају.

3. Циљеви учења

Ова особа није фокусирана само на циљ, на коначни резултат и материјално, већ схвата вредност самог учења. Имати циљ учења значи да је ваша намера да се побољшате, а не да створите нешто савршено.

Креативне личности су оне које уживају у процесу, уче из њега, стичу нова искуства, и на томе су захвални. Чак иако се на путу до циља појаве препреке, ови људи користе своју креативност како би дошли до решења, и открили које све опције постоје. Креативне особе су оне које знају да појачају креативност чак и кроз властите грешке.

Nije svaka knjiga idealna za plažu! Evo uz koje štivo ćete se osećati kao na pravom odmoru

Преузмите андроид апликацију.