Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Три млечна производа који су најштетнија по здравље

Доктор открио која три млечна производа су најштетнија по здравље.
Фото: Pixabay/samuelzarsky19

Многи лекари се слажу да је редовна употреба ферментисаних млечних производа, који садрже бактерије корисне за цревну микрофлору, основа здравог начина живота и правилне исхране.

Међутим, немају сви они благотворно дејство на људско тело. 

Јогурти са адитивима

Јогурти са разним додацима нису природно „млеко“, јер садрже много више угљених хидрата него било који други ферментисани млечни производ. Због неприродних додатака и велике количине шећера, који ремети апсорпцију калцијума, више припадају слаткишима него млечним производима.

Млечни производи без масти

Иако их већина узима јер мисли да су нискокалорични и здрави, млечни производи са ниским садржајем масти заправо су све само не. Чињеница је да се у састав таквих јогурта додаје скроб како би се постигла потребна конзистенција, која је једнако калорична као и угљени хидрати. Проблем је што немасно „млеко“ не засићује организам, већ, напротив, подстиче апетит повећањем нивоа шећера у крви.

Павлака

Павлака са садржајем масти од 25-30% је једна од најтежих намирница за варење, омета рад панкреаса и јетре. Међутим, то не значи да треба потпуно одустати од ових намирница. Да бисте избегли проблеме са варењем и ризик од развоја гастроинтестиналних болести, довољно је узимати само онај са мањим садржајем масти, 10-15%.

Brzi test koji će vam pokazati da li pijete dovoljno vode

Преузмите андроид апликацију.