Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

Тренерска клиника понела име Душан Дуда Ивковић – у част легенди српске кошарке

Један од најчувенијих семинара за кошаркашке тренере у свету, Београдска кошаркашка клиника, од сада ће носити име легендарног Душана Дуде Ивковић, саопштило је Удружење кошаркашких тренера Србије (УКТС).
Фото: commons.wikimedia/Christopher Johnson

После 20 година постојања, Клиника је променила назив одлуком Управног одбора УКТС, саопштило је Удружење.

Протекле две деценије Београдска кошаркашка клиника окупила је све наше најзначајније кошаркашке стручњаке, а предавања су држали врхунски НБА тренери попут Грега Поповича, Лерија Брауна, Мајка Д’антонија, Дона и Донија Нелсона, Дела Хериса, Стена Ван Гандија, као и најистакнутији европски стручњаци Еторе Месина, Аито Гарсија, Ђоан Плаза, Хавијер Имброда, Димтрис Итудис и многи други.

Захваљујући квалитету предавача, за чије довођење је немерљиве заслуге, као уосталом и за покретање целог овог амбициозног пројекта, имао управо Душан Ивковић, овај тренерски семинар је стекао огроман углед у свету.

Све то Ивковић је предано радио уз подршку УКТС како би се омогућило што боље стручно усавршавање наших тренера, што је сматрао једним од кључних фактора за даљи развој кошарке на овим просторима.

Припреме за наредну „Београдску кошарку клинику – Душан Ивковић“ увелико су у току, а како из УКТС-а најављују међу предавачима требало да се поново нађу и два истакнута тренерска имена НБА лиге.

Pipen: Džordan je “uništio” košarku!

Преузмите андроид апликацију.