Почетна > Бизнис
Бизнис

Требиње остварило туристички рекорд ове сезоне

Резултати летње сезоне у Требињу показују да је забележен рекордан број туристичких посета. У припремама за јесењу сезону која је традиционално добра, туристички радници најављују да је могућа сезона која би по свему судећи могла да премаши сва очекивања.
Фото: Unsplash/Muo-Hadzanovic

У Требињу је забележен туристички рекорд у броју долазака гостију и у оствареним туристичким ноћењима. Ове сезоне је забележено преко 100 хиљада ноћења, а август је уписан као рекордан месец.

Требиње су посетили током лета гости из преко 70 земаља света. Њима је пре свега, ако занемаримо лепоту самог града, одговарала топла клима, одлична гастро понуда, хотелски смештај и све већи број културних манифестација који се организује.

Туристе посебно привлачи богат и садржајан културни и забавни прогам. Ову туристичку сезону обележиле су свечаности и концерти највећих регионалних звезда. Добром туристичком сезоном су задовољни и хотелијери, чији су капацитети током лета били попуњени готово 100%.

Немачки магазин „Фокус” је направио листу најбољих градова за живот у пензији на којој се налази чак 575 градова у свету. На основу безбедносне ситуације, квалитета здравствене заштите и мишљења странаца који живе у њима, изабран је најбољи. Најбољи град за пензионерске дане је Требиње.

Nemačka najveći uvoznik meda

Преузмите андроид апликацију.