Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Треба економски оснажити жене на селу

Унапређење квалитета живота жена у руралним подручјима је важно за цело наше друштво, што подразумева економско и свако друго оснаживање и равноправнију расподелу имовине и дохотка, изјавила је данас повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић.
Фото: Pixabay/Gerd Altmann

Јанковић је на конференцији у Новом Саду поводом 15. октобра Међународног дана жена на селу истакла да је родно засновано насиље у руралним срединама један од озбиљних проблема, јер жене често не препознају случаје насиља.

Додала је да Повереник у сарадњи са Агенцијом УН за родну равноправност и оснаживање жена и амбасадом Краљевине Норвешке спроводи пројекат „Унапређење безбедности жена у Србији“ са циљем унапређења превенције и спречавање насиља над женама које живе у руралним срединама.

„Кроз пројекат ће бити пружена и директна помоћ женама које желе да покрену свој посао у области пољопривреде, имајући у виду да економска независност представља предуслов за побољшање квалитета живота жена и излазак из насилног односа“, рекла је Јанковић, саопштио је Повереник за заштиту равноправности.

Конференцију поводом Међународног дана жена на селу заједнички су организовали Повереник за заштиту равноправности и Покрајински омбудсман уз подршку Агенције УН за родну равноправност и оснаживање жена, наводи се у саопштењу.

Počinje da radi Gradski centar za unapređenje reproduktivnog zdravlja

 

Преузмите андроид апликацију.