Почетна > Свет
Свет

Траже одговорност Абазовића због веза полиције с подземљем

Уместо решавања све тежег економског и политичког положаја грађана Црне Горе, њен новоизабрани премијер Дритан Абазовић приморан је да се бави новим аферама, и то због особа из полиције, тужилаштва и судства за које се сумња да су део организованог криминала и да су на тај начин у кочије корупције упрегли и неке функционере.
Фото: PrtSc/Al Jazeera Balkans/YouTube

„Људи који не желе да Црна Гора иде напред, који не желе да се Црна Гора мири, не желе да имају грађанску владу – увек ће активирати такве теме. И то за мене није никакво изненађење, чак мислим да ће у наредном периоду тога бити све више и позивам грађане да на то не наседају. То су губитничке политике, али ће сигурно постојати та реторика”, саопштио је Абазовић поводом појављивања снимка на којем се, наводно, чује помоћник команданта црногорске Против-терористичке јединице Петар Кнежевић како препричава догађаје поводом прошлогодишњег устоличења митрополита црногорско-приморског Јоаникија у Цетињском манастиру.

„Важно је да сви државни органи раде свој посао. Желим да кажем само једну ствар – не бих волео да афера у вези с Кнежевићем покрије аферу Весне Меденице, а мислим да постоји та амбиција”, поручио је премијер.

Клуб посланика Демократске Црне Горе је у саопштењу за јавност навео да „након што се прошле године тадашњи потпредседник владе и координатор служби безбедности (Абазовић) бавио рушењем прве владе формиране после победе над криминалним бившим режимом, али и подметањима на рачун Алексе Бечића, којег истовремено тајно прате службеници Управе полиције, за које се испоставља да су у ствари службеници нарко-картела, данас је сваком човеку у Црној Гори јасно – зашто рушење владе и зашто повратак ДПС-а на власт”.

„Да ли је сада јасно како је Вељку Беливуку и Марку Миљковићу укинута забрана уласка у Црну Гору, зашто нас је Зоран Лазовић (бивши руководилац у систему безбедности) на прес-конференцији убеђивао да Црној Гори не прети опасност од Беливука и Миљковића и да они нису непријатељи Црне Горе, а касније смо од специјалног државног тужиоца сазнали да су они свирепо касапили људе у нашој земљи месецима пре скидања забране”, пише у саопштењу демократа.

Демократе питају: „Да ли је сада јасно зашто није дозвољено да се Одбор за политички систем, правосуђе и управу 14. марта ове године позабави питањем скидања забране уласка Беливуку и Миљковићу? Да ли је сада јасно због чега је УРА блокирала ту седницу?”.

Objavljena lista najskupljih zemalja za život – gde je Srbija?

Преузмите андроид апликацију.