Почетна > Свет
Свет

Трампова тужитељка Фани Вилис изложена расистичким увредама

Тужилац Фани Вилис, која је поднела тужбу против бившег америчког председника Доналда Трампа, наводно се због тога суочава са расистичким увредама и злостављањем.
Фото: Танјуг/AP Photo/John Bazemore

Салва увреда уследила је након што је Трамп, коментаришући најновије оптужбе, употребио погрдну реч „нигер“ за Афроамериканце, пише Гардијан.

Фани Вилис, окружни тужилац у округу Фултон у савезној држави Џорџији, која је подигла оптужницу против Доналда Трампа и 18 других саучесника због покушаја да пониште резултате избора 2020. године, је Афроамериканка.

Неколико сати након што је Вилисова у понедељак увече објавила оптужнице, Трамп је на својој платформи на друштвеним мрежама Трутх Социал позвао на повлачење свих оптужби најављујући да ће бити ослобођен.

Трамп није поменуо Вилисову по имену, али је оптужио тужилаштво да остварује погрешне циљеве.

„Никада нису кренули за онима који су намештали изборе. Ишли су само за онима који су се борили да пронађу РИГЕРЕ (р/ниггер)“, написао је Трамп.

Трампов наговештај расног вређања одмах су прихватиле његове присталице на крајње десничарским платформама, укључујуц́и Габ и Патриотс.вин.

Obilna kiša u Nemačkoj izazvala poplave i probleme u saobraćaju

Преузмите андроид апликацију.