Почетна > Свет
Свет

Трампов адвокат: Сав поверљив материјал враћен влади

Адвокат бившег председника САД Доналда Трампа потписао је у јуну саопштење у коме се наводи да је сав поверљив материјал који се налазио у кутијама у Трамповој резиденцији Мар-а-Лаго враћен влади, известио је данас „Њујорк тајмс“.
Фото: Танјут/Gage Skidmore

Саопштење је потписано након што је Џеј Брат, високи званичник за националну безбедност у америчком Министарству правде, посетио Трампов клуб у Јужној Флориди 3. јуна, навео је „Њујорк тајмс“, пренео је Ројтерс.

Брат се састао са двојицом Трампових адвоката како би разговарали о поступању са поверљивим информацијама током посете, известио је лист.

Трамп је под федералном истрагом због могућег кршења Закона о шпијунажи, који чини незаконитим шпијунирање у корист друге земље или погрешно руковање америчким одбрамбеним информацијама, укључујући њихово дељење са људима који нису овлашћени да их приме, стоји у налогу за претрес који је јуче објављен.

Агенти ФБИ-а који су ове недеље претресли кућу бившег председника САД Доналда Трампа у Мар-а-Лагу на Флориди узели су 11 комплета поверљивих докумената, укључујући неке означене као строго поверљиве, саопштило је јуче америчко Министарство правде, истовремено обелодањујући да постоји вероватан разлог да верују да је Трамп прекршио Закон о шпијунажи.

MO: Kineski avioni prešli središnju liniju Tajvanskog moreuza

Преузмите андроид апликацију.