Почетна > Свет
Свет

Трамп тужио новинара због недозвољеног коришћења аудио снимка

Бивши амерички председник Доналд Трамп покренуо је данас судски процес против новинара Боба Вудворда и оптужио га да је незаконито користио аудио снимке њихових разговора у објављеном аудио-издању своје књиге, кршећи тако Трампове интересе и ауторска права.
Фото: Танјуг/AP/Alex Brandon

Трамп оптужује новинара Вудворда да је објављивањем издања „Снимци са Трампом“, аудио компилације њихових разговора из 2022. године, систематски узурпирао, манипулисао и експлоатисао звучни запис, наводи портал Политико.

У тужби поднетој Окружном суду у Пенсаколи, америчка савезна држава Флорида, Трамп захтева одштету и признање о угрожавању својих интереса повезаних са ауторским правима.

Тужба је поднета и против издавачке куће Симон и Шустер и корпорације Парамаунт, матичне компаније издавача Симон и Шустер.

У заједничком саопштењу које су синоћ издали новинар Боб Вудворд и издавачка кућа Симон и Шустер, наводи се да је Трампова тужба „без основа“, с обзиром да су интервјуи снимљени уз његову сагласност.

„Ставише, у јавном је интересу имати овај историјски, аутентични Трампов аудио запис. Уверени смо да нам чињенице и закон иду у прилог“, наводи се у саопштењу Боба Вудворда и издавачке куће Симон и Шустер.

Централни аргумент у Трамповој тужби је тврдња да бивши председник САД никада није пристао да се његов глас користи у аудио-издању Вудвордове књиге, већ је пристао да буде снимљен, наглашавајући у више прилика да су такви аудио записи служили искључиво као материјал за штампано издање књиге.

Azerbejdžan upozorio državljane da ne putuju u Iran

Преузмите андроид апликацију.