Почетна > Свет
Свет

Трамп: Странци који заврше факултете у САД, треба одмах да добију зелену карту

Републикански председнички кандидат у САД Доналд Трамп предложио је да странци који дипломирају у Америци „аутоматски“ уз диплому добију и зелену карту како би остали у земљи.
Фото: Танјуг/AP/Mary Altaffer

„Ако сте завршили факултет, мислим да би требало да аутоматски као део ваше дипломе добијете и зелену карту да бисте могли да останете у овој земљи“, рекао је Трамп у „Ол-ин“ подкасту, пренео је данас Ројтерс.Током разговора за подкаст, Трамп је окривио пандемију коронавируса што није могао да спроведе све мере које је желео док је био председник.

Рекао је да зна за приче људи који завршавају врхунске факултете и желе да остану у Америци, али не могу за то да обезбеде визе, чиме су приморани да се врате у своје матичне земље, посебно наводећи Индију и Кину.

Трампов предлог за зелене карте, оштро се разликује од његових најчешћих порука о странцима, истиче АП.Трамп је често током својих говора причао да имигранти који се илегално налазе у земљи угрожавају јавну безбедност, краду послове и владине ресурсе. Такође је обећао да ће ако буде изабран извршити највећу депортацију у историји Америке.

Kenedi podelio snimak Vučićeva izjave i pozvao SAD, Rusiju i Ukrajinu na pregovore

 

Преузмите андроид апликацију.