Почетна > Бизнис
Бизнис

Трамп скупио прву милијарду за своју платформу

Бивши амерички председник Доналд Трамп је објавио да су улагачи обећали милијарду долара за његов нови пословни подухват.
Фото: PrtSc/Forbes/YouTube

Реч је о платформи друштвених мрежа, пре планираног изласка на берзу.

Trump Media & Technology Group ради на покретању апликације за друштвене мреже под називом „Truth Social“ почетком следеће године.

Трампу је и даље забрањено отварање налога на Твитеру и Фејсбуку након напада на амерички Капитол у јануару, јер је процењено да је он подстрекивао насилне демонстранте.

„Једна милијарда долара шаље важну поруку Big Techu да се цензура и политичка дискриминација морају окончати. Како се наш биланс шири, Trump Media & Technology Group ће бити у јачој позицији да се бори против тираније Big Techa„, рекао је.

Трамп је најавио планове за покретање мреже „ Truth Social “ раније ове године, рекавши да ће омогућити разговор „без дискриминације на темељу политичке идеологије“.

Trump Media & Technology Group“ удружила се с фирмом „Digital World Acquisition“ у том подухвату.

У суботу су рекли да су осигурали милијарду долара од „разнолике групе институционалних улагача“ не откривајући ко су. Према извештајима, нова компанија друштвених медија сада је процењена на готово четири милијарде долара.

То наглашава способност бившег америчког председника да привуче снажну финансијску подршку упркос контроверзама које се вежу за њега.

Fič smanjio kreditni rejting Evergrandea i njegovih podružnica

 

Преузмите андроид апликацију.