Почетна > Свет
Свет

Трамп се није појавио да сведочи пред комисијом Конгреса

Бивши председник САД Доналд Трамп није се појавио на сведочењу пред конгресном комисијом која истражује напад његових присталица на Капитол 6. јануара прошле године, саопштено је данас из америчког Конгреса.
Фото: Танјуг/AP/Jill Colvin

Тиме се Трамп није одазвао судском позиву који је комисија издала у октобру, саопштили су у заједничкој изјави председник комисије Бени Томпсон, демократа, и копредседавајућа Лиз Чејни, републиканка, преноси Ројтерс.

„Истина је да се Доналд Трамп, као и неколико његових најближих савезника, скрива од истраге Изабране комисије и одбија да уради оно што је урадило више од 1.000 других сведока“, саопштили су Томпсон и Чејни.

Комисија није навела које би следеће кораке могла да предузму против Трампа. Томпсон је у интервјуу за Њујорк тајмс рекао да не искључује могућност да тражи непоштовање тужбе Конгреса против бившег председника, наводи британска агенција.

Трамп је у петак тужио комисију Представничког дома која истражује смртоносне нереде на Капитолу 6. јануара 2021. године, у покушају да се заустави позив комисије у којем се тражи да сведочи.

Очекује се да ће републиканци распустити ову комисију ако освоје контролу над Представничким домом америчког Конгреса на међуизборима, наводи Ројтерс.

У пет америчких држава се гласало о укидању ропства – Луизијана била против

Преузмите андроид апликацију.