Почетна > Свет
Свет

Трамп: Ники Хејли би могла да буде у мом тиму

Бивши амерички председник и републикански председнички кандидат Доналд Трамп изјавио је да би бивша републиканска кандидаткиња Ники Хејли могла да буде у његовом тиму након што је рекла да ће гласати за њега.
Фото: Танјуг/AP Photo/Alex Brandon

„Ценим оно што је рекла“, рекао је у четвртак Трамп за Лонг Ајленд њуз 12 након предизборног скупа, називајући Хејли „способном особом“, пренела је телевизија ABC.

Телевизија подсећа да је Трамп током предизборне кампање често упућивао критике на рачун интелигенције Ники Хејли.

Трамп је раније овога месеца одбацио идеју да Хејли буде његова кандидаткиња за потпредседницу.

Хејли је у среду изјавила да ће на председничким изборима у новембру гласати за Трампа, који јој је био ривал на примарним страначким изборима.

Она је истакла да Трамп мора да ради на томе да придобије њене гласаче, пренео је Глас Америке.

„Гласаћу за Трампа. Али, стојим иза онога што сам рекла кад сам се повукла из примарне трке – Трамп би требало да допре до људи који су гласали за мене, а не само да претпостави да ће сада гласати за њега. И искрено се надам да ће то и урадити“, рекла је Хејли на Хадсон институту у Вашингтону.

То је уједно било и њено прво појављивање у јавности откако је напустила трку за председничку номинацију у Републиканској странци, као и прва јавна подршка коју је дала Трампу.

Хејли, која је у Трамповој администрацији била амбасадор САД у УН, повукла се из трке пре два месеца, али тада није подржала Трампа, већ га је оптужила да прави хаос, да не сарађује са међународним савезницима и доводила је у питање да ли са 77 година може да буде председник.

Tramp: Ako postanem predsednik, Putin će za mene osloboditi novinara Gerškoviča

Преузмите андроид апликацију.