Почетна > Свет
Свет

Трамп: Бајден одговоран за инвазију илегалних миграната

Кандидат за председничку номинацију Републиканске странке Доналд Трамп поручио је данас да је актуелни амерички председник Џозеф Бајден одговоран за „инвазију“ илегалних миграната у САД и додао да је Бајден укинуо америчке границе.
Фото: Танјуг/AP Photo/Alex Brandon

„Укидање америчких граница је политика Џоа Бајдена. Масовна миграција милиона илегалних странаца у Сједињене Државе је план Џоа Бајдена. Ово је инвазија Џоа Бајдена“, написао је Трамп у ауторском тексту за Дејли мејл.

Додао је да су илегални мигранти, док је он био председник, „хватани, затварани и депортовани“.

„Када је дошао на функцију, Џо Бајден је намерно поништио сваку уредбу у вези са границом коју сам ја донео и покренуо је највећу граничну инвазију у америчкој историји“, навео је Трамп.

Према његовим речима, „као директан резултат Бајденове политике“, најмање девет милиона илегалних миграната ушло је у Сједињене Америчке Државе у претходне три године.

„Америка треба да отпусти Џоа Бајдена како би решила проблем на граници. Он је створио ову катастрофу. У било ком тренутку у протекле три године, могао је да затвори границу.

Када будем поново изабран, првог дана ћу затворити границу и зауставити инвазију. Ми ћемо започети процес уклањања Бајденових илегалних странаца из наше земље“, написао је Трамп у ауторском тексту.

Galant: Svi moraju da služe vojni rok

 

Преузмите андроид апликацију.