Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Топићева кандидат за најбољег младог спортисту Европе

Српска атлетичарка Ангелина Топић кандидат је за најбољег младог спортисту коју додељују Европски олимпијски комитети, саопштио је Олимпијски комитет Србије.
Фото: Танјуг/AP/Matthias Scrader

Топићева је кандидатуру заслужила пошто је ове сезоне освојила три медаље у скоку увис – злато на ЕП до 18 година у Јерусалиму, бронзу на Светском јуниорском првенству у Калију и бронзу на сениорском Европском првенству у Минхену.

Конкуренција Ангелини Топић за престижно признање биће гимнастичарка Дарија Атманов (Израел), веслачица Софија Далиду (Грчка), скакачица у воду Андреа Спендолини Сириеикс (Велика Британија) и пливач Филипо Бертони (Италија).

Најбољег младог спортисту изабраће представници свих националних олимпијских комитета из Европе.

Поред престижног трофеја, лауреат ће од Европских олимпијских комитета добити стипендију за даљи спортски развој.

И остали финалисти остварују право на новчане награде за потребе даљег спортског усавршавања у зависности од коначног пласмана.

Србија је и прошле године имала финалисту међу најбољим младим спортистима Европе, а друго место заузела је атлетичарка Адриана Вилагош, која се такмичи у дисциплини бацање копља.

Награда за најбољег младог спортисту Европе „Pjotr Nurovski“ додељује се од 2010. године, када је награда установљена и названа по трагично преминулом председнику Олимпијског комитета Пољске, који је изгубио живот у авионској несрећи.

Šruder se vratio u Lejkerse

Преузмите андроид апликацију.