Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Топић: Поносна сам што идем татиним и маминим стопама

Диван је осећај, срећна сам што могу да наставим стопама мојих родитеља и веома сам поносна што сам ћерка Драгутине и Биљане Топић.
Фото: PrtSc/Youtube/World Athletics

Она је на јуниорском шампионату света у колумбијском Калију освојила бронзану медаљу у скоку у вис, упркос томе што се уочи финала, са још групом спортиста, „отровала храном“ у хотелу.

„Жао ми је што нисмо сви скакали у равноправним условима због те ситуације и што нисам могла максимално да искористим потенцијал. Дала сам све од себе, али верујем да бих могла више да се није десило то што се десило, рекла је Топић Танјугу.

Ипак, испред мене су још две године јуниорског стажа и верујем да ће бити још медаља, додала је она. Упоредо, Ангелина се такмичи у сениорској конкуренцији, а следи јој Европски сампионат, који почиње наредног понедељка у Минхену.

„У Минхен идем без притиска, то су девојке које су много старије и искусније од мене. Неће ми бити први пут да станем „раме уз раме“ са њима, имала сам ту прилику и на Светском дворанском првенству у Београду. Циљ ми је да удјем у финале“, поручила је Ангелина Топић.

Њен отац и тренер Драгутин био је европски шампион 1990. године, светски јуниорски првак исте године, има медаље са Светског и Европског дворанског првенства, као и четврто место на Олимпијским играма у Атланти, док је мајка Биљана била веома успешна у троскоку и бронзана са Светског првенства у Берлину 2009. године.

Vilagoš: Želim da bacim koplje 70 metara i odem na Olimpijske igre u Pariz

Преузмите андроид апликацију.